Duiken in Zutphen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws Achief

Duiken in het land van de middernachtzon.

E-mailadres Afdrukken PDF

Het afgelopen jaar zijn we met een klein gezelschap afgereisd naar het hoge Schotse Noorden. Hier op Scapa-Fow hebben we gedoken op de “Deutsche Hoch Sea Flotte”, die in 1917 gezonken is. Deze trip heeft een standaard gezet voor komende activiteiten in de vorm van een duiktrip
Dit jaar hebben we de zinnen gezet op het land van de middernachtzon. Noorwegen is dus het doel. Ver weg in het hoge Noorden ligt de stad Alta. Gedurende de tweede wereldoorlog was de fjord bij deze stad een schuilplaats voor delen van de Duitse Noordelijke vloot. Hier was ook de ankerplaats van het befaamde slagschip ‘De Tirpitz’, ook wel genoemd ‘The Queen of the North’. In 1944 is de ‘Tirpitz’ aangevallen en de grond in geboord door de geallieerden. Daarna is het schip geruimd, maar een deel is nog te vinden en te beduiken. Daarnaast zijn er nog vele andere wrakken en plekken die mooi begroeid zijn.
De diepte van de duiken zal bijna altijd dieper zijn dan 25 meter. Dit houdt in dat de duiken die we gaan maken over het algemeen van een dusdanig niveau zijn, dat beginnende duikers hier weinig aan zullen hebben. De norm om aan deze trip deel te kunnen nemen zal zijn dat je minimaal het Rescue Diver brevet in bezit hebt, met zeker een 100 duiken in het logboek. Daarnaast is ervaring in het duiken in zoutwater een must en is het bezit van en ervaring hebben met een droogpak is aan te raden ivm de watertemperatuur.
Omdat alles nog in een beginfase is, kunnen we nog geen exacte prijsopgave doen. Houdt in ieder geval rekening met een bedrag tussen de €800 en €1200. Wanneer moet dit gaan gebeuren? De planning is aan het begin van oktober en afhankelijk van de prijs van de vliegreis blijven we 7 tot 10 dagen weg.
Heb je zin in dit avontuur en kan je de vrije dagen krijgen etc, etc stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Stuur het echt naar het genoemde mailadres, anders kom je niet op de belangstellenden lijst. Net als vorig jaar zijn we gebonden aan een maximum aantal deelnemers. Wij gaan uit van maximaal 12 reizigers.

Laatst aangepast op donderdag 26 december 2013 12:27  

Login

Nog geen account, maar wel lid van onze duikclub. Registreer je dan nu op de site en blijf op de hoogte van allerhande informatie.
Follow us on Twitter