Duiken in Zutphen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws Achief

Eerste ijsduik van het seizoen weer gemaakt

E-mailadres Afdrukken PDF

Nog net op de valreep van het jaar was er toch nog de mogelijkheid voor een ijsduik. Geheel onverwachts lag er een laag ijs op "Het Hambroek" te Borculo.

Duikers Johan Addink en Niels Spiegelenberg hadden hier dinsdag 29-12-2009 een duikje geplant. Na aankomst bij de duikstek bleek het hele meer onder een laag ijs van 1,5cm verstopt te zijn. Na diverse check's of het ijs niet te dik was, was dit het geval dan kon er niet gedoken worden en diende er een zorgvuldige planning gemaakt te worden. Tevens moeten er dan diverse veiligheidsmaatregelen genomen worden zoals: veiligheidsduikers, veiligheidslijn, markeringen om het wak terug te vinden en nog meer. (Voor meer informatie en om de opleidingen te doen zie opleidingen -> specialty's -> ijsduiken.)

Maar "gelukkig" was dit niet het geval en kon er gewoon gedoken worden. Tijdens de duik kwamen de duikers nog een grote en een kleine snoek tegen, maar vooral het speelse ijstaffereel maakt een ijsduik zeer bijzonder.

Watertemperatuur: 1,2°C
Luchttemperatuur: 3°C

Niels inspecteerd ijsdikte


Laatst aangepast op zaterdag 30 januari 2010 23:10  

Login

Nog geen account, maar wel lid van onze duikclub. Registreer je dan nu op de site en blijf op de hoogte van allerhande informatie.
Follow us on Twitter