Duiken in Zutphen

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
E-mailadres Afdrukken PDF

Divemaster

DivemasterHet avontuur naar de professionele sportduikniveaus begint met het PADI Divemaster-programma. In dit programma werk je nauw samen met een PADI Instructor. Je breidt je duikkennis uit en je verfijnt je vaardigheden tot ze op professioneel niveau zijn. De PADI Divemaster-opleiding ontwikkelt je leidinggevende kwaliteiten, waardoor je gekwalificeerd wordt toezicht te houden op duikactiviteiten en je instructeurs kunt assisteren met cursisten.

Tijdens het PADI Divemaster-programma leer je via zowel klassikale les als zelfstudie leiderschapskwaliteiten voor duiken. Je rondt watervaardigheden af en je uithoudingsvermogen wordt getest, en je doet trainingsoefeningen die je organisatietalent en probleemoplossend vermogen uitbreiden. Deze kennis breng je in praktijk met een stage of een serie praktijkoefeningen in de vorm van scenario's. De cursus bestaat uit 3 delen:

1. Theorie
2. Praktijk binnen- en buitenwater
3. Stage/scenario's


De Theorie

De theorie bestaat uit 12 onderdelen, een deel is klassikaal en een deel zelfstudie. Na het theoretische gedeelte volgd een examen.

Praktijk

In het zwembad of beschut buiten water ga je alle skills oefenen op demonstratie niveau, dit houd in dat je alle skills op een duidelijke manier in stappen moet voor kunnen doen aan cursisten en de cursisten waarnodig advies kunnen geven.

Stage/scenario's

Je kan kieze om het laatste deel van je PADI Divemaster-opleiding af te ronden met een stage of een aantal scenario's. Hierbij is het de bedoeling dat je al het geleerde in de praktijk brengt en de instructeur overtuigd dat jij alle vaardigheden op demonstratie niveau beheerst en in staat bent problemen op te kunnen lossen.

Deelnamevereisten

Om deze cursus te doen, moet je

  • 18 jaar oud zijn
  • PADI Advanced Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie hebben)
  • PADI Rescue Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten)
  • Binnen de afgelopen twee jaar de cursus Emergency First Response primaire en secundaire zorg  (of een kwalificerende cursus in reanimatie en eerste hulp van een andere organisatie) hebben afgerond.
  • Minimaal 20 duiken hebben gedaan om aan de cursus te beginnen, en 60 om gebrevetteerd te kunnen worden
  • Fit genoeg zijn om te kunnen duiken en een Medische verklaring (pdf) inleveren die binnen het voorgaande jaar door een arts is ondertekend.
 

Login

Nog geen account, maar wel lid van onze duikclub. Registreer je dan nu op de site en blijf op de hoogte van allerhande informatie.
Follow us on Twitter

Geplande opleidingen

Laatste nieuws

Meest bekeken

IMG_0432.JPG